3 gode råd til at slappe af i et hårdt arbejdsmiljø

Det er vigtigt at have et arbejde, som man er glad for, og som man synes er sjovt. Ellers kan det være utrolig svært at klare sig igennem dagen, ugen eller året. Det er meget vigtigt at kunne slappe ordentligt af, når man har fri fra arbejde. Simpelthen koble af og ikke tænke arbejde, og i stedet være til stede i øjeblikket med dig selv, vennerne eller familien. Det kan godt være svært for nogle, som er vant til et krævende og hårdt arbejde, hvor timerne ofte er lange, så det er mørkt når man møder, og mørkt når man går hjem. Den måde at arbejde på er ikke for alle mennesker, men én ting gælder dog fælles for alle. Nemlig at kunne slappe af, når man har fri. Så her kommer der tre gode bud på, hvordan du kan slappe af uden for arbejdstiden.

1. Nyd tiden med din familie

Ja, dette er en meget vigtig disciplin, når du har fri fra arbejde. Hvis du normalt har lange arbejdstider, så kan det være begrænset hvor meget tid, du har til at nyde selskabet af din familie. Så pak telefonen og computeren væk, og lav noget med din familie! Det kunne være en stille brætspilsaften, hvor I kan starte med at lave/hente god mad. Ellers kunne i tage på en hyggelig tur i zoo, biografen eller på museum. Der er mange muligheder, men vigtigst er at slappe af og nyde hinandens selskab.

2. Giv din krop ro

Din krop er vigtig at passe på. Det er den, som skal få dig igennem dagen. Det er vigtigt, at du passer på din krop og dit helbred. Hvis du har et job, hvor du går rigtig meget, så kunne det være en rigtig god idé med en gang fodmassage. Med fodmassage kan du give fødderne en pause, og bare slappe helt af. Så undgår du at få ømme fødder, som kan være til gene i løbet af en lang hverdag

3. Få masser af luft

Frisk luft kan virkelig være med til at få ens sind og krop til at slappe af. Så tag skoene på og gå en lang tur. Der er ingen undskyldninger. Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig beklædning! Så find en rute hvor du kan se noget natur, og så afsted. Du kan eventuelt forsøge at lokke nogle familiemedlemmer med på tur, så du ikke går alene.