Samtale

Skal man have en konto (erhvervskonto)?

Hvis du blot er landet på denne her artikel for at få det meget korte svar, så er svaret ja. Du skal have en erhvervskonto, hvis du skal drive en dansk virksomhed. Det kan godt være, at du tænker, at det ikke er nødvendigt, men så er det nok fordi du aldrig har drevet en virksomhed før. Du skal være i stand til at modtage penge fra det offentlige samt dine kunder. Dette er meget svært uden en bankkonto til virksomheder, som i daglig tale kaldes for en erhvervskonto.

Sådan får man en erhvervskonto

Det første du nok skal starte med at gøre, er at kontakte din egen bank for at se, om de kan give dig et meget godt tilbud på en konto. Mange oplever dog, at man ikke modtager den samme service i forhold til priser, som man kunne forvente før. Du skal derfor ikke acceptere tilbuddet med det samme, fordi der kan stadigvæk være et bedre tilbud.

I trin to skal du simpelthen sammenligne med andre udbydere af erhvervskonti på det danske marked. Dette inkluderer både de danske banker og de udenlandske banker. Hvis du kan få en dansk konto til en fornuftig pris, så bør du altid vælge dette over en udenlandsk – med mindre meget få undtagelser gør sig gældende. For at få det bedste overblik over erhvervskonto priser, så bør du gå ind på siden ErhvervskontoPris.dk, hvor du kan sammenligne på en række forskellige parametre, som du måske ikke havde tænkt over tidligere.

Inde på siden kan du vælge at ansøge om konti i forskellige banker med det samme. Dette skyldes, at man ikke altid bliver accepteret som kunde, og der kan gå virkelig lang tid, før man får et svar fra banken. De danske banker tager flere uger, mens de udenlandske typisk tager et par dage. Haster det, så søg så mange som muligt med det samme.

Du skal også have en erhvervskonto for at få et erhvervslån

Det giver vel meget god mening, at du skal have en konto i din virksomheds navn for at få pengene fra et erhvervslån udbetalt. Du kan nemlig under ingen omstændigheder få dem udbetalt til din egen personlige konto, mens du venter på en konto til din virksomhed, hvis det er et selskab. Om der gælder andre regler for erhvervslån for andre typer, kan du læse mere om her. Husk også at sammenligne renter og vilkår på de forskellige lån, du kan vælge at tage.